FutureProof?!

Vr 17 mei 2019, 13.00 - 17.00 uur, € 5,- excl. museumentree, voor kunstenaars

In deze bijeenkomst bespreken we een aantal bouwstenen voor je carrièreontwikkeling. We laten verschillende perspectieven aan bod komen: hoe benader je de media? Hoe ontwikkel je je visie? En hoe maak je strategische keuzes om deze te bereiken?

 

Het programma

We beginnen met een aantal ervaringen van voormalige winnaars van de Volkskrant Beeldende Kunstprijs, te weten Femmy Otten (in 2013) en Floris Kaayk (in 2014). Wat is er met hen gebeurd na het winnen van de prijs? Hoe werken zij aan hun carrière? En welke visie hebben ze op hun toekomstige ontwikkeling?

Daarna vindt een vraaggesprek met Sacha Bronwasser, kunstcriticus, initiator en oud-jurylid van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs. Vervolgens gaat de zaal aan de slag in 3 rondes. Tijdens deze rondetafelgesprekken zal de verdieping worden gezocht.

De 2 oud-prijswinnaars delen hun ervaringen en persoonlijk verhaal; hoe slim combineren/ hoe benaderen/ hoe netwerk opbouwen om een visie te realiseren en beantwoorden vragen. Aan de andere tafels worden respectievelijk het ‘Vision Canvas’ , ‘Artist CRM/ Network Strategy’ (gepresenteerd door In4Art), en ‘Story telling’ (gepresenteerd door Sacha Bronwasser) behandeld.

Afsluitend zal In4Art een korte lezing geven over het belang van netwerken voor een kunstenaar. De dag wordt afgesloten met een kleine borrel om na te praten en verdere netwerkvorming en relaties te bevorderen.

Een middag om te luisteren, vragen te stellen en zelf aan de slag te gaan met praktische tips om je visie te formuleren, een netwerkstrategie uit te stippelen en hoe om te gaan met de media. Kortom, kom naar FutureProof?! en reflecteer op de bouwstenen van je carrière als kunstenaar.

Aanmelden kan via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl

Installatie Funda Gül Özcan (detail). Fotografie: Aad Hoogendoorn