Film- en foodmiddag over legendarische zangeres*

*Een middag met verhalen.

Zo 19 januari 2020, 16.00 - 20.00 uur bij Wenneker Cinema = vol

Kijken, luisteren, eten. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de film- & foodmiddag op zondag 19 januari 2020. Wenneker Cinema presenteert samen met het Stedelijk Museum Schiedam een speciale vertoning van de film Looking for Oum Kulthum van de Iraanse regisseur en kunstenaar Shirin Neshat.

De middag ligt in het verlengde van de tentoonstelling Modest Fashion, die t/m 9 februari 2020 in het museum is te zien. Gastcurator Rajae El Mouhandiz verzorgt een inleiding bij de film. Een diner van sMaak vormt de afsluiting. Het film & foodevent is bij Wenneker Cinema in Schiedam en duurt van 16.00 tot 20.00 uur. sMaak is een cateringbedrijf, opgezet door studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar vooral vrouwelijke vluchtelingen met een passie voor koken werkervaring opdoen en nieuwe mensen leren kennen.

Vrouwelijke kunstenaar

De film gaat over misschien wel de belangrijkste zangeres van de 20e eeuw in de Arabische wereld: Oum Kulthum. De Iraanse regisseur Shirin Neshat vermengde het verhaal over deze diva met haar persoonlijke levensverhaal. Daarmee gaat de film ook over de positie van de vrouwelijke kunstenaar in het Midden-Oosten. De film heeft Engelse ondertiteling.

Modest Fashion

Looking for Oum Kulthum is de tweede film van Shirin Neshat (1957). De kunstenaar en regisseur woont en werkt in New York. Haar kunst is wereldwijd te zien, vooral in de VS en Europa. Twee werken van haar zijn opgenomen in de tentoonstelling Modest Fashion.

Looking For Oum Kulthum, ©LarryBarns

Dit wil je weten

Looking for Oum Kulthum, zondag 19 januari 2020, 16.00 – 20.00 uur, Wennekerpand Schiedam, Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedam. Kaarten voor film & diner kosten € 20,00. Bestel ze hier