Combinatie-lezing over Afrika en tattoo’s
Twee onderwerpen samen in één lezing. Dat is het idee achter Corneille meets Schiedam, de lezingenreeks die op zaterdag 15 december over Afrika en tattoo’s gaat. Laat je verrassen door de overeenkomsten en verschillen tussen beide onderwerpen.

Afrika en tattoo’s
Als eerste spreker zet Paul Faber de spotlight op Afrika. Hij is oud conservator Afrika van het Tropenmuseum, kunsthistoricus, tentoonstellingsmaker en schrijver. Daarna spreekt Hans Pasztjerik die met grote regelmaat Old School tatoeages zet in zijn Schiedamse tattooshop Stay Classy Tattoo. Je kunt hem volgen via zijn vlog Schiebiza. Ook maakt hij een programma voor TLC.

Corneille, zijn wereld

De expositie Corneille, zijn wereld is zaterdag 15 december tot 17.00 uur te bezoeken. Aansluitend staat er een lekkere kop soep klaar waarna de lezing begint. De soep met lezing is gratis. Onder aan de pagina zijn de entreeprijzen voor het tentoonstellingsbezoek te zien.

Reizen
CoBrA-kunstenaar Corneille maakte vele reizen door de binnenlanden van Afrika en verzamelde een duizelingwekkende hoeveelheid Afrikaanse beelden. Hij hield van Afrika en liet zich erdoor inspireren. Na dit onderwerp verdiepen we ons in de Old School tatoeagestijl, Die stijl, bekend door zijn zwarte contouren en beperkte kleurenpalet, kent een rijke geschiedenis. Ook nu hebben veel mensen hem.

Corneille meets Schiedam
De reeks Corneille meets Schiedam bestaat uit drie lezingen. In november bracht het museum Corneille samen met duiven. Op 19 januari om 15.00 uur staat er wederom een Corneille meets Schiedam-lezing gepland. De tentoonstelling Corneille, zijn wereld loopt nog tot en met 3 februari 2019.