Atelier van Thomas & Jurgen*

*Doe mee aan de Collage Club.

In het atelier van de tentoonstelling Glashard organiseren Thomas & Jurgen de Collage Club, een gezamenlijke collage van het publiek. ‘Mensen denken vaak dat regels onze vrijheid beperken maar wij laten zien dat regels juist vrijheid kunnen schéppen.’

 

 

Atelier van Thomas & Jurgen

Thomas & Jurgen is een experimentele ontwerpstudio gevestigd in Rotterdam. Geïnspireerd door jazz en improvisatietechnieken creëren ze vrij werk binnen een veranderende set van regels. Ze hebben het atelier in de tentoonstelling omgedoopt tot Collage Club en dagen iedereen uit bij te dragen aan één van de zes grote collages aan de muur.

Zelf aan de slag

Je kunt tijdens de openingstijden van Glashard zelf aan de slag. Op de muur hangen de instructies van Thomas & Jurgen. Ze geven je – binnen de beperking – alle vrijheid. Pak een schaar, papier, lijm en doe je ding. We zijn benieuwd wat je maakt.  

Inloopworkshops

Thomas & Jurgen geven vijf inloopworkshops in de maand december. Deelname is gratis. Je kunt tussen 13.00 – 17.00 uur aanhaken op de volgende dagen: 3 december, 8 december, 18 december, 23 december en 29 december 2021.

Atelierloods

Op uitnodiging van Opperclaes werken in de atelierloods gedurende Glashard drie kunstenaarscollectieven: ontwerpers Thomas & Jurgen, het collectief High on Type en Kenneth Letsoin (Naamlooozz)/ Krista Burger (Heimprofi). De komende tijd zijn ze in de verschillende ruimtes aan het werk. Ze geven workshops voor groepen die we daarvoor uitnodigen of nodigen bezoekers uit om spontaan mee te doen. Zo ontstaan nieuwe kunstwerken, waaraan veel handen meewerkten. Meer over de tentoonstelling Glashard lees je hier.

Bezoeker aan de slag in het atelier van Thomas & Jurgen. Fotografie Aad Hoogendoorn