Ook nu met een gesloten museum en ondanks beperkingen van corona is er van alles mogelijk: onze museumdocenten komen graag naar de klas, er is online programma of leerlingen kunnen naar onze tentoonstellingen op tijdelijke locaties in de stad. Wil je graag afstemmen of wil je het net even anders? Neem contact op met Frija: frija@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel 06-8249 4460. Weet je al welk programma je met jouw klas wilt doen, neem dan contact op met Clément: info@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel 010-246 36 66.

Leerkrachtinformatiebrief

Om de leerlingen zoveel mogelijk plezier te laten beleven van de museumles raden we aan om het museumbezoek op school voor te bereiden. Dat kan aan de hand van de leerkrachtinformatiebrief. Boek je een museumles, dan krijg je de informatiebrief toegestuurd.

In de informatiebrief staat hoe het programma eruit ziet en welke begrippen we in de museumles gebruiken. Ook geven we inspirerende tips en suggesties om zelf met de leerlingen aan de slag te gaan. Op die manier haal je het maximale uit de museumles.

Samenwerking met Wolf Brinkman

Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma’s voor het primair onderwijs o.a. samen met kunstenaar Wolf Brinkman. Hij ontwikkelde in 2017 en 2018 samen met scholen – in het bijzonder Elsje Miedema van OBS De Taaltuin – een programma dat een vervolg is op zijn Taal- en Rekenprogramma in Museum Boijmans Van Beuningen. Uitgangspunt is dat cultuuronderwijs wordt opgevat als integraal onderdeel van het curriculum en een belangrijke basis vormt bij de ontwikkeling van kinderen.

Museumdocenten

De onderwijsprogramma’s worden gegeven door professionele museumdocenten.We staan open voor uitbreiding van de poule van freelance museumdocenten. Heb je interesse, vraag dan informatie op bij Frija: frija@stedelijkmuseumschiedam.nl

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit

Het Stedelijk Museum Schiedam onderschrijft de doelstellingen van de deelregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’ en werkt samen met Stichting Mooi Werk. Ons aanbod maakt deel uit van de Parels van Schiedam.

Docentenpas & nieuwsbrief

Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam-docentenpas. Vraag hem nu aan Clément: info@stedelijkmuseumschiedam.nl en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Plan je bezoek
Op dit moment hebben we twee tentoonstellingen op twee verschillende locaties, de Stadscocon in de Sint Janskerk en het Kijkdepot Schiedam in de Havenkerk. Beide locaties liggen in het historische centrum van Schiedam en zijn op loopafstand van elkaar.

Stadscocon
In de Sint Janskerk