BIN TENDE! Kom horen!*

*We zoeken jonge Curaçaose Schiedammers.

Ben jij een Schiedammer tussen de 14 en 28 jaar met roots in Curaçao? We willen met jou in gesprek over wat je bezighoudt. Wat raakt je, waar word je blij van en wat vind je nu belangrijk? Samen maken we een tentoonstelling in de Stadsgalerij over onderwerpen die gehoord moeten worden. Kom jij jouw verhaal vertellen? 

Op zaterdag 29 april 2023 opent in het Stedelijk Museum Schiedam de tentoonstelling Frieda Hunziker, een vlucht naar Curaçao. Tegelijkertijd gaat er ook in de Stadsgalerij een tentoonstelling open die we samen met jonge Curaçaose Schiedammers maken. In ongeveer 10 weken werken we met een kleine groep jonge Curaçaose Schiedammers aan de tentoonstelling. Je wordt geholpen door twee gastcuratoren, Melany Evora en Melisa Cijntje. Je hoeft dus nog niks over kunst te weten!

Caribische roots
Naast de tentoonstelling die we maken met de groep Schiedamse jongeren met Curaçaose roots, willen we ook activiteiten organiseren voor een bredere Caribische gemeenschap. Dus ben je enthousiast geworden, maar ben je nét wat ouder dan 28 jaar of heb je roots in één van de zustereilanden van Curaçao; Aruba, Bonaire, Sint-Maarten, Saba of Sint-Eustatius? Natuurlijk gaan we ook graag met jou in gesprek! We zijn benieuwd wat jij zou willen horen, zien of organiseren. Mail dus gerust of kom naar de informatieavond.

Doe je mee?
Op donderdag 23 februari 2023 organiseren wij in De Kansenfabriek (Schiedam Nieuwland) een gezellige informatieavond voor alle geïnteresseerden. Om 18.30 uur start de bijeenkomst en 19.00 uur beginnen we met het programma. Meer informatie over het programma ontvang je bij aanmelding.

Meld je aan via het onderstaande formulier. Graag uiterlijk woensdag 22 februari 2023. Masha danki!

Let op: Ben je jonger dan 18 jaar? Vraag je ouders of verzorgers eerst om toestemming.

NOS TA TOPA! We ontmoeten elkaar!

Melisa Cijntje & Melany Evora
Gastcuratoren Stadsgalerij Stedelijk Museum Schiedam

Naam(Vereist)