Toelichting op het aanbod voor het onderwijs 2017-2018

Eye Attack Schoolbezoek 08 2

Het beste onderwijs, de beste kunsteducatie, waardevol cultuuronderwijs, dat is wat we willen!

In het Stedelijk Museum Schiedam ontdek en ontmoet je door moderne en hedendaagse kunst en geschiedenis het onbekende. De onderwijsprogramma’s en de scholen zijn daarbij een belangrijk speerpunt.

Leerkrachtsessies - voor leerkrachten is er elke keer per maand een inspirerende bijeenkomst!

Wil je meer uit je lessen halen? Iedere eerste woensdag van de maand 14.00 - 15.30 uur organiseren we een bijeenkomst voor docenten in het Primair onderwijs. De bijeenkomsten zijn gratis en worden gegeven door Wolf Brinkman, museumdocenten en leerkrachten. De volgende bijeenkomst is op woensdag 6 juni en zal in samenwerking met Stichting Mooi Werk georganiseerd worden. Aanmelden (verplicht) bij Educatie en Publieksbegeleiding via 010 2463666 of info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Aanbod 2017 - 2018
Het Stedelijk Museum Schiedam biedt educatieve programma's aan met rondleidingen en workshops voor het Primair Onderwijs en het Voortgezet Onderwijs. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat kunsteducatie kan helpen de relatie zichtbaar te maken met andere vakgebieden waarin leerlingen les krijgen.

Met ons aanbod willen we leerlingen niet alleen vertrouwd maken met het museum, de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1945 en de geschiedenis van Schiedam, maar willen we ook een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

We lichten het aanbod graag toe, dat doen we het liefst tijdens een bezoek aan je school. We kunnen je dan beter informeren en de inhoud van workshops en rondleidingen afstemmen op je wensen.

’t Atelier/workshops
Veel programma's zijn een combinatie van een rondleiding en een workshop in ’t Atelier. Je kan er ook voor kiezen om alleen de rondleiding te boeken.

Om de leerlingen zoveel mogelijk plezier te laten beleven tijdens hun bezoek aan het museum is het handig om op school het bezoek voor te bereiden. 

Leerkrachtinformatiebrief
In deze informatiebrief beschrijven we hoe het bezoek eruit ziet. Wanneer het handig is dat kinderen/leerlingen bepaalde begrippen al een keer op school gehoord hebben dan vermelden we dat. Wil je op school nog iets extra’s doen ter verwerking? Met de tips & trucs kun je zelf met de leerlingen aan de slag. Zo weet je zeker dat je het maximale uit het museumbezoek haalt.

Wolf Brinkman
Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma's voor het Primair Onderwijs samen met kunstenaar/docent Wolf Brinkman. Samen met de scholen ontwikkelen we een programma dat een vervolg is op het Taal en Rekenprogramma dat Brinkman de afgelopen drie jaar uitvoerde in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen. Cultuuronderwijs heeft hierbij een plaats gekregen in het reguliere curriculum van de school en is een uitgangspunt geworden voor de ontwikkeling van kinderen.

Docententeam
De rondleidingen en workshops worden gegeven door professionele museumdocenten, die wij speciaal hiervoor opleiden en inspireren.

Bekijk ons aanbod en boek je rondleiding/workshop via info@stedelijkmuseumschiedam.nl.
Heb je vragen? Neem dan contact op met educatie & onderwijs algemeen Wrienda Baboeram (010-2463666) of Liesbeth Slats (010-2463663) liesbeth.slats@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit
Het Stedelijk Museum Schiedam is partner in uitvoering van de deelregeling 'Cultuureducatie met kwaliteit'.
Naast het nieuwe educatieve aanbod voor aankomend schooljaar ontwikkelt het museum, voor scholen die deelnemen aan de regeling, educatieve programma’s die aansluiten op de kerndoelen van het primair onderwijs.

bijeenkomsten voor docenten