Museumcafé

In het gratis toegankelijke museumcafé staan we van dinsdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur voor u klaar.
 
Betaal wat je het waard vindt
Maak kennis met ons nieuwe horeca-concept: betaal ‘wat je het waard vindt’. Het is voor het eerst dat een Nederlands museum hiermee gaat experimenteren. Bezoekers kunnen zelf koffie en thee pakken en samen aan lange tafels een boterham smeren.
 
Lokale producten
‘We willen dat alle mensen zich welkom voelen’, vertelt directeur Deirdre Carasso. ‘Dat doen we met zo veel mogelijk lokale producten, van onder andere Het Vlaamsch Broodhuys, De Bonte Koe en Expreszo.’ Het concept ‘betaal wat je het waard vindt’ is gebaseerd op vertrouwen. 'Op plekken waar dit al gebeurt, wordt er zelden misbruik van gemaakt.’
 
Schiedamse producten
Tijdens het lunchen is er veel te zien. De rode kasten van architectenbureau MVRDV werden opnieuw ingericht met kunst en historische voorwerpen uit de collectie, waaronder schepen en klokken. Ook werd het winkelaanbod vernieuwd. Er zijn nu ook Schiedamse producten verkrijgbaar. 
 
Kapel-4 Foto Kim van Dee
Fotografie: Kim van Dee
 
Gratis Wi-Fi

 

wifi-logo-hi1 web


In ons museumcafé kunt u gebruik maken van ons gratis Wi-Fi netwerk. Selecteer het netwerk 'gast Stedelijk museum'. Surf gratis naar onze website, lees de achtergronden over de kunstenaars en de kunstwerken en meld u aan voor onze nieuwsbrief op uw smartphone of tablet. Deel uw locatie met vrienden, like onze facebookpagina en kom flexwerken, terwijl u geniet van onze koffie en gebak.