Agenda

WORKSHOP VELD & VAAS: BLOEMEN ALS EXPRESSIEMIDDEL
12 augustus 2018, 14.00 - 16.00 uur
Tijdens deze cursus gebruik je bloemen in plaats van verf. Landschapshistoricus/kweker Mariette Kamphuis en kunstenaar/florist Denise Collignon van VELD & VAAS nemen je mee in hun bloemenwereld. Na afloop neem je je eigen 'bloemwerk' mee naar huis.
Kosten, € 37,50 pp (incl. tentoonstellingsbezoek)
Lees verder
 
FOTOWEDSTRIJD
Deel je foto’s van je meest fotogenieke, wonderlijke groen, je favoriete wilde bloem of je magische tuin en win jouw foto op dibond! Meedoen kan via Instagram. Om mee te doen: Upload je foto naar Instagram en tag @museumschiedam, @still___ en #fotogeniekgroen. Laat ons weten wat #fotogeniekgroen voor jou betekent Twee keer per week zal @still___ haar favoriet uitlichten en bij de finissage van De tuinen van Elspeth Diederix op 30 september 2018 maakt een vakjury met onder andere kunstenaar Elspeth Diedrix de winnaar bekend. Insturen kan tot en met 9 september 2018. 
 
BACH OP VRIJDAG
Vrijdag 2 februari, 2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni en 6 juli, 12.30 - 13.00 uur
Elke eerste vrijdag van de maand in de periode februari t/m juli 2018 geeft stadsorganist Arjen Leistra een lunchconcert op het gerenoveerde historische Hess-orgel met werken van Johann Sebastian Bach (1685-1750). In zes concerten worden de Franse Suites integraal uitgevoerd. Elk concert opent en eindigt met een Prelude en Fuga uit het eerste deel van Das Wohltemperierte Klavier.
Gratis, aanmelden niet nodig
Lees verder   
 
RONDLEIDING, EXCLUSIEF VOOR MUSEUMKAARTHOUDERS
7, 28 en 31 augustus, 11.30 - 12.15 uur
Directeur Deirdre Carasso vertelt over haar lievelingskunstenaar Edgard Tytgat.
Lees verder
 
WORKSHOP HOMO BOTANICUS FOTOGRAFICUS
2 september, 13.15 - 16.30 uur
Tijdens deze 3,5 uur durende workshop in het Stedelijk Museum Schiedam krijg je inzicht in de betoverende geschiedenis van de Botanische fotografie.  Naast dat we inspirerende vormen en stromingen met je bespreken, die deze kunstvorm rijk is, gaan we samen op rondleiding langs het werk van Elspeth Diederix en aan de slag. Met je eigen digitale camera experimenteer je met fotografie van planten en bloemen middels micro onderwaterfotografie, collages, stillevens en kunstfotografie.
Kosten, € 28,00 pp (incl. tentoonstellingsbezoek)
Lees verder
 
SLOW ART ZONDAG
Elke eerste zondag van de maand, 14.00 uur
Je kunt natuurlijk een paar seconden naar een kunstwerk kijken maar wat gebeurt er als je de tijd neemt?
Gratis, aanmelden niet nodig
Lees verder
 
SPEURTOCHT ELSPETH DIEDERIX
Ga je mee op reis door de tuinen van Elspeth? Is het buiten te warm of te koud? Dan ‘duik’ je vandaag toch lekker in de onderwaterwereld van Elspeth Diederix! Deze kunstenaar neemt je mee op reis door haar onderwaterfoto’s, waarin je het kleurige waterleven uit onze eigen Zeeuwse Wateren ontdekt.
Gratis, excl. entree
Lees verder
 

FAMILIE DOBBELSPEL

Wil je samen naar kunst kijken, lekker fantaseren en spannende vragen beantwoorden? Dobbel jezelf dan door het museum. Vraag bij de balie naar het Museum dobbel spel. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. 
 
ARRANGEMENT IN SAMENWERKING MET SDAM
Tuinparels in S’DAM – expo & wandeling
Zaterdag 7 juli 2018 – 15.00 uur, zondag 2 september 2018 – 15.00 uur
Bezoek de tentoonstelling & ontdek de verborgen parels van stadspark De Plantage. Ben je een tuin- en groenliefhebber? Kijk dan je ogen uit tijdens de tentoonstelling De Tuinen van Elspeth Diederix en ga vervolgens mee op stap met de bomen- en groenexpert Huib Sneep. Ontdek één van de groenste ontmoetingsplekken in de stad, De Plantage, het oudste stadspark van Nederland. De wandeling duurt 1,5 uur.
Lees verder 
 
 
ARRANGEMENT IN SAMENWERKING MET SDAM
Kunst koken in S’DAM – expo & workshop
Aanvang kookworkshop 11.00 uur, einde 13.30 uur
Vrijdag 29 juni 2018, zaterdag 30 juni 2018, vrijdag 6 juli 2018, zaterdag 11 aug 2018, zaterdag 8  en zaterdag 15 sept 2018
Bezoek de tentoonstelling & creëer een fleurige tentoonstelling op je bord. Verwen je smaakpapillen met een heerlijke bloemenlunch. Het is al eeuwen duidelijk: bloemen vervelen nooit. Je komt ze niet alleen tegen in je (moes)tuin, maar ook in de kunst en zelfs op je bord. Wellicht krijg je er niet gelijk honger van. Toch zijn er aardig wat bloemen die je kunt eten. Schrijf je in voor een (eetbare) bloemenlunch-workshop En breng na de lunch een bezoek aan de tentoonstelling De tuinen van Elspeth Diederix. Lees verder
 
GIDSEN OP ZAAL
Woensdag, zaterdag en zondag, 13.00 – 15.00 uur
Samen met een gids de kunstwerken bekijken?  Laat u verrassen door wat u ontdekt.
 
RONDLEIDINGEN
Kom je met een groep naar het museum? Boek nu je rondleiding.
Reserveren via info@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010-2463666
Aanmelden noodzakelijk via info@stedelijkmuseumschiedam.nl
maximaal 15 personen | 1 uur - € 80 | 1½ uur - € 110 per groep, exclusief entree museum 
 
RONDLEIDING & WORKSHOP
6 - 15 personen | 2 uur - € 25 per persoon | exclusief entree museum | 010-2463666
 
EDUCATIEF AANBOD VOOR SCHOLEN 2016/2017 ONLINE
Nieuwe tentoonstellingen zorgen vanzelfsprekend voor een nieuw educatief programma-aanbod voor scholen in Schiedam en omgeving. Bekijk online het nieuwe aanbod voor basis onderwijs en voortgezet onderwijs. Voor vroege boekingen hebben wij een leuke verrassing.
 

 
GROEPSACTIVITEITEN
Het museum biedt verschillende activiteiten voor groepen. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden.
Ha
Je moet in zijn werk duiken om hem te leren kennen’, vult Carpreau aan > dat vind ik niet zo een setrk citaat, zou ik weglaten
Misschien nog iets: niet onder te brengen in een stroming, maar toch direct herkenbaar
Paradijs werk is komt niet ;-(