OP PAPIER | TEKENZOLDER

OP PAPIER
VANAF 21 APRIL 2018
 
Veel mensen zagen tekenen vroeger vooral als hulpmiddel: het waren de eerste stappen in het bedenken van beeldhouwwerken en schilderijen. Door te tekenen kan een kunstenaar ideeën uitwerken naar een zichtbare vorm. Met potlood, pastel, houtskool en inkt kunnen kunstenaars emoties of gedachten ook direct op papier zetten.Tegenwoordig waarderen we tekenkunst daarom als zelfstandige kunstvorm. Je kunt er goed in zien hoe een kunstenaar denkt en werkt.
 
Spontane gebaar
Deze tentoonstelling toont de mogelijkheden van het werken op papier. Sommige tekeningen maken ‘het spontane gebaar van de kunstenaar’ goed zichtbaar, in expressieve lijnen en dito kleurgebruik. In andere werken vormen de meest elementaire beeldelementen – vorm, lijn en kleur – het uitgangspunt. Weer andere werken laten zien hoe kunstenaars nadenken over gebeurtenissen binnen hun leven en de samenleving.
 
Het Stedelijk Museum Schiedam heeft een rijke collectie werken op papier met verschillende aspecten van tekenkunst. Dat geldt ook voor de NOG-collectie van voormalig verzekeraar SNS Reaal, die het museum sinds 2013 beheert.
 
IMG-1187 1
Lucebert, zonder titel, 1967-01
 
Tickets
Klik hier om online tickets te kopen