Taxatie van textiele schatten

TAXATIE VAN TEXTIELE SCHATTEN
ZA 26 AUGUSTUS | 11.00 - 14.00 UUR
 
Iedereen heeft ze, draagt ze of heeft ze ooit gebruikt: kleren en ander textiel. Maar wat weet je ervan? Hoe speciaal is dat sjaaltje van je oudtante? Valt dat schattige doopjurkje te dateren? En wat zijn de verhalen achter die oude merklap en kleurige modeprent? Kom op zaterdag 26 augustus 2017 naar het museum voor een bijzonder evenement. Bezoekers kunnen hun textiele schatten laten beoordelen en bespreken door Els de Baan, mode- en textielspecialiste en taxateur van westerse textilia. De taxatie is van 11.00 - 14.00 uur.
 
Els de baan 26 augustus 2017
Els de Baan taxeert textiele schatten op zaterdag 26 augustus 2017
 
Tussen Kunst & Kitsch
‘Bij het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch komen zelden antieke kledingstukken, handwerkjes of doopjurkjes ter sprake’, legt De Baan uit. ‘Textiele objecten worden vaak afgedaan als alledaagse en dus waardeloze gebruiksvoorwerpen. Maar juist díe geven een bijzondere inkijk in de wereld van toen. Naast de emotionele waarde blijken zulke spullen soms plotseling waardevolle juweeltjes.’ De taxatiedag is dé kans meer te weten over je erfstukken!

Praktisch
De taxatiedag ligt in het verlengde van de tentoonstelling Vaandels & Verhalen met historische vaandels en exemplaren die leden van ruim zestig Schiedamse verenigingen dit voorjaar maakten. Ze zijn genaaid van dikke stoffen van velours.
 
 
Taxatiedag Textiele schatten uit de kast: 26 augustus | 11.00 - 14.00 uur | gratis met geldig entreebewijs/toeslag || aanmelden via info@stedelijkmuseumschiedam.nl