Salon der Geweigerden

Gastcuratoren Diana van Golden en Sarah van der Pols maakten de selectie voor de Salon der Geweigerden, die tot en met zondag 2 april is te zien in het auditorium. Ze kozen het werk tijdens de voorronde op 18 maart voor de ZomerExpo uit de niet-geselecteerde werken. Iedereen kon zich voor die voorronde aanmelden.
 
Knipoog
De titel knipoogt naar de allereerste Salon des Refusés (Salon der Geweigerden) in 1863 in Parijs. Daaraan deden kunstenaars als Édouard Manet, James McNeill Whistler en Paul Cézanne mee. Ze waren te vooruitstrevend voor toelating tot de academische Salon.
 
Salon der Geweigerden
Inrichting van de Salon der Geweigerden 
 
Jong talent
Er zijn vijf voorrondes voor de ZomerExpo. Het museum is graag gastheer, zegt directeur Deirdre Carasso. ‘We spelen graag een rol in de ontwikkeling van jong talent, ook bijvoorbeeld als gastheer van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs voor jonge kunstenaars.’
 
ZomerExpo
De ZomerExpo 2017 is de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum. Hij vindt van 25 mei tot en met 20 augustus plaats in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.
 
Deelnemers
Aleid Egas, Brigitta Sundström Jansdotter, Dindi van der Hoek, Gilles de Rooij, Laurens van Koppenhagen, Lisette Frimannslund, Leni van den Band, Gerty Louppen, Isablle Oppel, Ellen van Toor, Marten Hazelaar, Yara Konings, Philipine Vinke, Angelique van der Valk en Tamara Jungnickel.